Gastronomi

Vi tenker ikke på dekk når vi hører navnet Michelin

Utgangspunktet var at franskmennene kjørte for lite. Michelins guide skulle inspirere til mer liv på landeveiene. Siden har guiden nærmest blitt en forretning i seg selv og gis i dag ut over hele verden. Senest også som appen “Michelin”. Stjerner kategoriserer selve maten fra 1–3, mens stemning, betjening og andre inntrykk vurderes med 1 til 5 sett korslagte bestikk, og en særlig utmerkelse i form av det røde bestikket. Michelin-stjerner: *: En svært god restaurant i sin kategori. **: En fantastisk restaurant som er verdt en omvei. ***: En enestående restaurant som er verdt å reise til.

De fleste stjernerestauranter har et prisnivå som er alt annet enn jordnært. Men siden 1930 har guiden også beskjeftiget seg med restauranter som tilbyr god mat i sin priskategori. De tildeles en såkalt ”Bib Gourmand”, oppkalt etter Michelins berømte maskot – dekkmannen Bibendum.