Gastronomi
Vi tenker ikke på dekk når vi hører navnet Michelin
![](https://presidentost.no/wp-content/uploads/2015/07/Gastronomi_800x800px.jpg)
Utgangspunktet var at franskmennene kjørte for lite. Michelins guide skulle inspirere til mer liv på landeveiene. Siden har guiden nærmest blitt en forretning i seg selv og gis i dag ut over hele verden. Senest også som appen “Michelin”. Stjerner kategoriserer selve maten fra 1–3, mens stemning, betjening og andre inntrykk vurderes med 1 til 5 sett korslagte bestikk, og en særlig utmerkelse i form av det røde bestikket. Michelin-stjerner: *: En svært god restaurant i sin kategori. **: En fantastisk restaurant som er verdt en omvei. ***: En enestående restaurant som er verdt å reise til.
![](https://presidentost.no/wp-content/uploads/2015/07/Kok-arbejder_800x300-800x300.jpg)
De fleste stjernerestauranter har et prisnivå som er alt annet enn jordnært. Men siden 1930 har guiden også beskjeftiget seg med restauranter som tilbyr god mat i sin priskategori. De tildeles en såkalt ”Bib Gourmand”, oppkalt etter Michelins berømte maskot – dekkmannen Bibendum.