Ossau Iraty Istara AOP

Klassisk lokal ost fra Pyreneene, hvor sauene har beitet i århundrer. En flott og autentisk saueost.

Visste du at?

Kanskje en av Frankrikes aller eldste oster? I tidligere tider, da fjellovergangene ble ufremkommelige om vinteren på grunn av snø, var Ossau Iraty en viktig del av forrådskammeret. Osten kunne holde seg lenge og var fylt med god næring. Denne osten er fremstilt av pasteurisert melk fra sauer som har beitet i Pyreneene på den franske siden av grensen. Konsistensen er fast og kremet på samme tid. Smaken er lagret – minner en anelse om Manchego. Server på ostebordet. Eller nyt denne herlige osten som en snacks skåret i biter.

Fakta om osten

Ingredienser
Pasteurisert sauemelk, salt, melkesyrebakterier, osteløpe, overflatefarge (E150a,E160b)

Type: Saue- og geitost
Land: Frankrike
Område: Baskerland
Lagring: 4 måneder
Energi: 1635 kJ / 395 kcal
Fett: 34 g
hvorav mettede fettsyrer: 23 g
Karbohydrater: 0,2 g
hvorav sukkerarter: 0,2 g
Protein: 22 g
Salt: 1,5 g
Styrke: