Président brie
En klassisk brie med et tynt lag hvitmugg. Osten er skåret av en brie på 3 kg og er derfor ekstra kremet.
Brie er oppkalt etter et distrikt av samme navn øst for Paris, der man tradisjonelt fremstilte brie. Brie-osten var alt kjent for over 1000 år siden. I middelalderen brakte Kong Philippe August osten med seg til hoffet i Paris, da den for alvor ble kjent. Kuene som gir melken til denne brien, har beitet i det frodige og fjellendte området rundt meieriet. Forholdene her gir en helt spesiell melk, som avspeiler seg i ostens runde og mettede smak. Président Brie er dekket av et tynt lag hvitmugg. Osten er skåret av en brie på 3 kg, som er den opprinnelige størrelsen på en brie. Fordi den er skåret av en stor ost, er den ekstra kremet. Overflaten har en flott hvitfarge, og i smaken finnes hint av “smør”. Det er nesten umulig å tenke seg et ostebord uten brie. Husk å ta osten ut av kjøleskapet ca. en time før servering, slik at smaken kommer frem. Brie kan også brukes på andre måter, f.eks. i smørbrød, salater eller smeltet over en bakt potet.
Ingredienser
Pasteurisert kumelk, salt, melkesyrekultur
Type: | Hvitmugg |
Land: | Frankrike |
Område: | Alsace-Lorraine |
Energi: | 1436 kJ / 347 kcal |
Fett: | 31 g |
hvorav mettede fettsyrer: | 22 g |
Karbohydrater: | <0,5 g |
hvorav sukkerarter: | <0,5 g |
Protein: | 17 g |
Salt: | 1,2 g |
Styrke: |