Président brie

En klassisk brie med et tynt lag hvitmugg. Osten er skåret av en brie på 3 kg og er derfor ekstra kremet.

Visste du at?

Brie er oppkalt etter et distrikt av samme navn øst for Paris, der man tradisjonelt fremstilte brie. Brie-osten var alt kjent for over 1000 år siden. I middelalderen brakte Kong Philippe August osten med seg til hoffet i Paris, da den for alvor ble kjent. Kuene som gir melken til denne brien, har beitet i det frodige og fjellendte området rundt meieriet. Forholdene her gir en helt spesiell melk, som avspeiler seg i ostens runde og mettede smak. Président Brie er dekket av et tynt lag hvitmugg. Osten er skåret av en brie på 3 kg, som er den opprinnelige størrelsen på en brie. Fordi den er skåret av en stor ost, er den ekstra kremet. Overflaten har en flott hvitfarge, og i smaken finnes hint av “smør”. Det er nesten umulig å tenke seg et ostebord uten brie. Husk å ta osten ut av kjøleskapet ca. en time før servering, slik at smaken kommer frem. Brie kan også brukes på andre måter, f.eks. i smørbrød, salater eller smeltet over en bakt potet.

Fakta om osten

Ingredienser
Pasteurisert kumelk, salt, melkesyrekultur

Type: Hvitmugg
Land: Frankrike
Område: Alsace-Lorraine
Energi: 1436 kJ / 347 kcal
Fett: 31 g
hvorav mettede fettsyrer: 22 g
Karbohydrater: <0,5 g
hvorav sukkerarter: <0,5 g
Protein: 17 g
Salt: 1,2 g
Styrke: