Président Camembert
Camembert fra Normandie med en mild smak som blir mer fyldig og kremet etter hvert som osten modner.
Camembert er en av klassikerne blant franske oster. Den ble oppfunnet i 1791 under Den franske revolusjon av Marie Harel – en bondekone fra Normandie. Navnet stammer fra landsbyen ved samme navn. Oppfinnelsen av en treeske i 1890-årene gjorde transporten mye lettere – og nå ble osten mer utbredt. Før oppdagelsen av Penicillium candidum i 1910, var skorpen ofte dekket av blåmugg og var ikke snøhvit, slik vi er vant til å se en camembert i dag. Président Camembert kan som ung være mild og ha en fast kjerne i midten, men med tiden blir smaken fyldig og kremet og konsistensen mykere. Camembert er en særpreget ost til ostebordet, der den kan serveres med brød, f.eks. franske bagetter, og litt frisk frukt eller grønt.
Ingredienser
Pasteurisert kumelk, salt (1,3 %), melkesyrekultur, hvitmuggkultur
Type: | Hvitmugg |
Land: | Frankrike |
Område: | Normandie |
Energi: | 1100 kJ / 265 kcal |
Fett: | 20 g |
hvorav mettede fettsyrer: | 14 g |
Karbohydrater: | <0,5 g |
hvorav sukkerarter: | <0,5 g |
Protein: | 19 g |
Salt: | 1,4 g |
Styrke: |