Président Comté

Deilig ost fra Alpene. Fremstilt av upasteurisert melk fra kuer som kun har spist gress og høy. Stor og rund smak.

Visste du at?

Comté har sin opprinnelse i Jurafjellene, der den ble fremstilt i mer enn 1000 år. Nå til dags fremstilles Comté også i andre franske regioner, men disse kan ikke smykke seg med AOP-betegnelsen. Produksjonen av Comté har naturligvis blitt industrialisert med årene, men mindre produksjoner på små meierier forekommer fortsatt. Fire faktorer har avgjørende betydning for kvaliteten på en Comté: Kuens fôr, melkens kvalitet, produksjonsprosessen og ikke minst lagringen. Denne Comtéen er lagret i 6 måneder.

Fakta om osten

Ingredienser
Upasteurisert kumelk, salt, melkesyrekultur, løpe

Type: Gulost
Land: Frankrike
Område: Franche Comté
Lagring: 6 måneder
Energi: 1700 kJ / 418 kcal
hvorav sukkerarter: <0,5 g
Protein: 26 g
Salt: 1 g
Styrke: