Président Comté
Deilig ost fra Alpene. Fremstilt av upasteurisert melk fra kuer som kun har spist gress og høy. Stor og rund smak.
Visste du at?
Comté har sin opprinnelse i Jurafjellene, der den ble fremstilt i mer enn 1000 år. Nå til dags fremstilles Comté også i andre franske regioner, men disse kan ikke smykke seg med AOP-betegnelsen. Produksjonen av Comté har naturligvis blitt industrialisert med årene, men mindre produksjoner på små meierier forekommer fortsatt. Fire faktorer har avgjørende betydning for kvaliteten på en Comté: Kuens fôr, melkens kvalitet, produksjonsprosessen og ikke minst lagringen. Denne Comtéen er lagret i 6 måneder.
Fakta om osten
Ingredienser
Upasteurisert kumelk, salt, melkesyrekultur, løpe
Type: | Gulost |
Land: | Frankrike |
Område: | Franche Comté |
Lagring: | 6 måneder |
Energi: | 1700 kJ / 418 kcal |
hvorav sukkerarter: | <0,5 g |
Protein: | 26 g |
Salt: | 1 g |
Styrke: |