Président Comté
Deilig ost fra Jura. Fremstilt av upasteurisert melk fra kuer som kun har spist gress og høy. Stor og rund smak.
Visste du at?
Comté har sin opprinnelse i Jurafjellene, der den ble fremstilt i mer enn 1000 år. Nå til dags fremstilles Comté også i andre franske regioner, men disse kan ikke smykke seg med AOP-betegnelsen. Produksjonen av Comté har naturligvis blitt industrialisert med årene, men mindre produksjoner på små meierier forekommer fortsatt. Fire faktorer har avgjørende betydning for kvaliteten på en Comté: Kuens fôr, melkens kvalitet, produksjonsprosessen og ikke minst lagringen. Denne Comtéen er lagret i 6 måneder.
Fakta om osten
Ingredienser
Upasteurisert kumelk, salt, melkesyrekultur, løpe
| Type: | Gulost |
| Land: | Frankrike |
| Område: | Franche Comté |
| Lagring: | 6 måneder |
| Energi: | 1700 kJ / 418 kcal |
| hvorav sukkerarter: | <0,5 g |
| Protein: | 26 g |
| Salt: | 1 g |
| Styrke: |