
Président Emmental (1,8 kg)
En emmentaler kjennes spesielt igjen på de flottene hullene sine. Denne er lagret i to måneder og har en nøtteaktig smak med litt sødme.
Navnet Emmental kommer opprinnelig fra den store elven ”Emme” nær Bern ved den franske grensen, og ”tal” betyr dal på tysk. I det 13. århundret fremstilte bønder og gjetere på tradisjonelt vis deres egne faste oster. I 1278 ble de første kooperativene grunnlagt i Nordøst-Frankrike. Président skjærer ut Emmental-blokkene fra hjertet av de store Emmentalhjulene, som er den del av osten som har den beste og mest fruktige smaken.
Président Emmental er lagret i 2 måneder i grotter, og dette gir osten den smakfulle og søtlige karakteren. Det er utallige bruksområder med Emmental: På ostefatet servert med frisk eller tørket frukt. Den kan også spises alene som snacks til en drink, der den skjæres i staver eller terninger. Men den er også velegnet til både kalde og varme retter.
Ingredienser
Pasteurisert kumelk, melkesyrekulturer, løpe, salt
Type: | Gulost |
Land: | Frankrike |
Område: | Loire |
Lagring: | 2 måneder |
Energi: | 1063 kJ / 258 kcal |
Fett: | 20 g |
hvorav mettede fettsyrer: | 14 g |
Karbohydrater: | <0,5g |
hvorav sukkerarter: | <0,5g |
Protein: | 19 g |
Salt: | 1,3 g |
Styrke: |
Smak
Smakfull med sødme