Président Emmental (1,8 kg)

En emmentaler kjennes spesielt igjen på de flottene hullene sine. Denne er lagret i to måneder og har en nøtteaktig smak med litt sødme.

Visste du at?

Navnet Emmental kommer opprinnelig fra den store elven ”Emme” nær Bern ved den franske grensen, og ”tal” betyr dal på tysk. I det 13. århundret fremstilte bønder og gjetere på tradisjonelt vis deres egne faste oster. I 1278 ble de første kooperativene grunnlagt i Nordøst-Frankrike. Président skjærer ut Emmental-blokkene fra hjertet av de store Emmentalhjulene, som er den del av osten som har den beste og mest fruktige smaken.

Président Emmental er lagret i 2 måneder i grotter, og dette gir osten den smakfulle og søtlige karakteren. Det er utallige bruksområder med Emmental: På ostefatet servert med frisk eller tørket frukt. Den kan også spises alene som snacks til en drink, der den skjæres i staver eller terninger. Men den er også velegnet til både kalde og varme retter.

Fakta om osten

Ingredienser
Pasteurisert kumelk, melkesyrekulturer, løpe, salt

Type: Gulost
Land: Frankrike
Område: Loire
Lagring: 2 måneder
Energi: 1063 kJ / 258 kcal
Fett: 20 g
hvorav mettede fettsyrer: 14 g
Karbohydrater: <0,5g
hvorav sukkerarter: <0,5g
Protein: 19 g
Salt: 1,3 g
Styrke:

Smak
Smakfull med sødme