Président Fourme d’Ambert AOP
Fourme d'Ambert er en av Frankrikes eldste oster – og en av de mildeste blåmuggostene, til tross for det blå utseendet.
Med sin over 1000-årige historie bak seg er Fourme d'Ambert en av de virkelig store klassikerne blant de franske blå ostene. Fourme d'Ambert er oppkalt etter sitt fødested, den lille byen Ambert i det vakre Auvergne i det sentrale Frankrike. Fourme d'Ambert bærer AOP-betegnelsen, som vil si at det stilles strenge krav til fremstillingen. Fourme d'Ambert er sylinderformet og ser ytterst presentabel ut på et ostebord. Bak den lett knudrede overflaten, som ikke skal spises, skjuler det seg en flott, blåmarmorert ostemasse som har en utrolig pikant smak av blåmugg med et hint av nøtter. Fourme d'Ambert er en av de mildeste blåmuggostene.
Ingredienser
Pasteurisert kumelk, salt, melkesyrekultur, animalsk osteløpe, penicillium roqueforti
Type: | Blåmugg |
Land: | Frankrike |
Område: | Auvergne |
Lagring: | Min. 28 dager |
Energi: | 1422 kJ / 343 kcal |
hvorav sukkerarter: | 0,5 g |
Protein: | 20 g |
Salt: | 2 g |
Styrke: |