Président Sainte Maure
Geitost med et flott, tynt lag hvitmugg. Smaken utvikler seg fra frisk og mild til karakterfull etter hvert som osten modner.
St. Maure har en flott, tynn hvitmuggoverflate. Den ferske osten har en lett smuldrende konsistens som blir mykere med tiden. Den ferske osten kan godt ha en kjerne. Smaken forandrer seg også i løpet av modningen. Den går fra frisk og mild til en karakteristisk, fortsatt mild, og deilig rund geitostsmak. Formen som en rull gjør den enkel å skjære i flotte skiver som passer perfekt til for eksempel kjeks. St. Maure er selvskreven på ostebordet, der den serveres med brød og frisk eller tørket frukt. Men prøv også St. Maure smuldret i salat eller en skive smeltet på en varm biff.
Ingredienser
Pasteurisert geitemelk, salt, melkesyrekultur
Type: | Saue- og geitost |
Land: | Frankrike |
Område: | Poitou-Charentes |
Lagring: | 1–3 uker |
Energi: | 1231 kJ / 297 kcal |
Fett: | 25 g |
hvorav mettede fettsyrer: | 18 g |
Karbohydrater: | 0,5 g |
hvorav sukkerarter: | 0,5 g |
Protein: | 18 g |
Salt: | 1,5 g |
Styrke: |