Président Sainte Maure

Geitost med et flott, tynt lag hvitmugg. Smaken utvikler seg fra frisk og mild til karakterfull etter hvert som osten modner.

Visste du at?

St. Maure har en flott, tynn hvitmuggoverflate. Den ferske osten har en lett smuldrende konsistens som blir mykere med tiden. Den ferske osten kan godt ha en kjerne. Smaken forandrer seg også i løpet av modningen. Den går fra frisk og mild til en karakteristisk, fortsatt mild, og deilig rund geitostsmak. Formen som en rull gjør den enkel å skjære i flotte skiver som passer perfekt til for eksempel kjeks. St. Maure er selvskreven på ostebordet, der den serveres med brød og frisk eller tørket frukt. Men prøv også St. Maure smuldret i salat eller en skive smeltet på en varm biff.

Fakta om osten

Ingredienser
Pasteurisert geitemelk, salt, melkesyrekultur

Type: Saue- og geitost
Land: Frankrike
Område: Poitou-Charentes
Lagring: 1–3 uker
Energi: 1231 kJ / 297 kcal
Fett: 25 g
hvorav mettede fettsyrer: 18 g
Karbohydrater: 0,5 g
hvorav sukkerarter: 0,5 g
Protein: 18 g
Salt: 1,5 g
Styrke: