Société Roquefort AOP

Klassiker av upasteurisert sauemelk lagret i fjellgrotter – som seg hør og bør for en ekte roquefort. Raffinert og salt smaksopplevelse.

Visste du at?

I Combalou-grottene i byen Roquefort i Sør-Frankrike lagres en av verdens eldste og mest fornemme oster. Ifølge legenden glemte en sauegjeter et stykke brød med fersk saueost inne i grottene, fordi han ble forelsket og reiste bort med en ung jente. Atskillige uker senere kom han tilbake, og så hvordan blåmuggen fra brødet hadde spredt seg til osten. Han spiste osten og syntes at den smakte fantastisk. Dermed var forløperen til roquefort-osten skapt. Blåmuggen på brødet var Penicillium Roqueforti, som den dag i dag fortsatt finnes i Combalou-grottene, bl.a. i sprekker i klippeveggene. I dag baker man brød som podes med Penicillium Roqueforti og legges i gråttene til blåmuggen er vokst frem. Muggen brukes etterpå til produksjonen av roquefort. Alle ostene modner i grottene, og danner her den flotte og smakfulle blåmarmoreringen. I grottene er det en konstant høy luftfuktighet og lav temperatur året rundt, som sikrer optimale lagringsforhold. Roquefort-osten er verdensberømt for sin fantastiske smak. Den produseres av sauemelk, som er den dominerende melketypen i området rundt Roquefort.

Smaken er kraftig og fyldig av blåmugg, som i kombinasjon med det høye saltinnholdet gir en helt spesiell og vidunderlig aroma. Konsistensen er kremet og til tider svært fuktig, da osten kan produsere litt væske. Sett den på ostebordet hvis du får besøk av noen som liker ost med smak. Deretter kan du bruke resten – hvis det er noe igjen – til en deilig saus til f.eks. et stykke rødt kjøtt eller litt fersk pasta. Eller du kan smuldre den over en salat.

Fakta om osten

Ingredienser
Upasteurisert sauemelk, salt, melkesyrekultur, osteløpe, Penicillium Roqueforti

Type: Blåmugg
Melk: Upasteurisert sauemelk
Land: Frankrike
Område: Aveyron
Energi: 1494 kj / 361 kcal
Fett: 32 g
hvorav mettede fettsyrer: 22,5 g
Karbohydrater: spor
hvorav sukkerarter: spor
Protein: 19 g
Salt: 3,7 g
Styrke:

Smak
Raffinert og salt