L’accompagnement

Briocher

Om denne retten
Her er en oppskrift på briocher, som både kan serveres på frokostbordet eller med litt ost på et hvilket som helst annet tidspunkt av døgnet.
12 stk.
Ingredienser og tilberedning

1 dl lun melk

25 g gjær

3 egg, store

1 ts salt

1 ss sukker

Ca. 350 g hvetemel

120 g mykt smør

Ca. 50 g hvetemel

1 egg til pensling

Hell den lune melken i en skål og la gjæren løse seg opp i den. Tilsett egg, salt og sukker og elt melet i deigen litt av gangen. Rør i deigen til den er smidig. La deigen heve til dobbel størrelse i ca. 2 timer. Elt smøret i deigen litt av gangen sammen med resten av melet. Er deigen for fuktig, tilsetter du litt mer mel. Del deigen i henholdsvis 1/3 og 2/3. Form den store deigdelen til 12 boller og legg dem på en stekeplate. Trykk et hull i midten av hver bolle. Del resten av deigen i 12 stykker og trill til små boller som du legger i hvert hull. La bollene heve tildekket på et lunt sted i 1 time. Sett ovnen på 200 grader. Pensle bollene med pisket egg og bak i ca. 15 min. La bollene kjøle seg ned på en rist.