L’accompagnement

Kvedemarmelade

Om denne retten
Hvis du ikke får tak i kveder, kan du bruke rabarbra i stedet. Det gir også en deilig marmelade som passer fint til ost.
1 stort glass
Ingredienser og tilberedning

650 g kveder

2 dl vann

Korn av 1 stang vanilje

300–350 g sukker

Saft av 1 sitron

Skrell kvedene, halver og fjern kjernehuset. Skjær i små stykker. Damp kvedene under lokk i så lite vann som mulig i ca. 20 min. Hell vannet av og la kvedene bli i pannen. Ha vann, vaniljekorn, det meste av sukkeret og sitronsaft i pannen med kvedene. Kok på svak varme i ca. 45 min. til kvedene er møre og fint oransje. Ta pannen av varmen. Smak marmeladen til med mer sukker om nødvendig. Hell marmeladen på skåldede glass. Så snart marmeladen er avkjølt, vil den stivne ytterligere og får nesten samme konsistens som gelé. TIPS: Du kan også bruke rabarbra i stedet for kveder.