Salades

Bakt selleri med sviske, mandel og blekselleri

Om denne retten
Server den lune bakte sellerien som en kontrast til ostene på ostebordet, eller som tilbehør til kjøttretter.
10 personer
Ingredienser og tilberedning

1 sellerirot

3 ss epleeddik

3 ss kaldpresset olje

Salt og nykvernet pepper

10 svisker

4 stengler blekselleri

50 g hele mandler

1 ss akasiehonning

Skrell og del selleriroten i to. Legg den i en ildfast form. Smør med litt eddik, olje, salt og pepper. Stek sellerien i ovnen på 180 °C i 50–60 min., til den er helt mør. Ta den ut av ovnen og la den kjøle seg ned. Skjær svisker, blekselleri og mandler i mindre stykker, og ha dem i en skål. Mariner med olje, eddik, honning, salt og pepper, og vend det hele godt rundt til en grov dressing. Skjær den lune sellerien i grove terninger, og vend den i dressingen. La det trekke i 5–10 min. og smak ev. til med ekstra eddik, salt og pepper.