Salades

Chèvre chaud

Salades

Chèvre Chaud

Spill av video
Om denne retten
Klassikeren over alle klassikere. Server den til frokost, som forrett eller hovedrett.
4 personer
Président Sainte Maure

Geitost med et flott, tynt lag hvitmugg. Smaken utvikler seg fra frisk og mild til karakterfull etter hvert som osten modner.

Se informasjon Lukk informasjon
Ingredienser og tilberedning

200 g friséesalat eller annen sprø og litt bitter salat

12 cherrytomater

1 sjalottløk

1 liten bagett

200 g Président Sainte Maure

2 ss olivenolje

2 ss akasiehonning

Salt

Nykvernet pepper

50 g valnøtter

Dressing

2 ss epleeddik

Litt salt

Nykvernet pepper

1 ss dijonsennep

1 ts akasiehonning

½ dl olivenolje

Begynn med dressingen: Rør eddik, salt, nykvernet pepper, sennep, honning og olivenolje sammen i en skål. Plukk salaten i mindre stykker og skyll den i kaldt vann. Ha den i en sikt og la den renne grundig av seg. Skjær tomatene i to. Skrell sjalottløk og hakk den fint. Sett ovnen på 225°. Del bagetten i 8 skiver, skjær Sainte Maure i 8 skiver og legg en skive på hver brødskive. Drypp litt olivenolje og honning på geitosten, før du krydrer med salt og nykvernet pepper. Sett brødene i ovnen i ca. 8 minutter, til osten er godt gyllen på toppen. Vend salaten med tomater, dressing, hakket sjalottløk og valnøtter. Anrett brødene oppå salaten og server med det samme, så brødene er lune og salaten er sprø og frisk.