Geitost med et flott, tynt lag hvitmugg. Smaken utvikler seg fra frisk og mild til karakterfull etter hvert som osten modner.
200 g friséesalat eller annen sprø og litt bitter salat
12 cherrytomater
1 sjalottløk
1 liten bagett
200 g Président Sainte Maure
2 ss olivenolje
2 ss akasiehonning
Salt
Nykvernet pepper
50 g valnøtter
Dressing
2 ss epleeddik
Litt salt
Nykvernet pepper
1 ss dijonsennep
1 ts akasiehonning
½ dl olivenolje
Begynn med dressingen: Rør eddik, salt, nykvernet pepper, sennep, honning og olivenolje sammen i en skål. Plukk salaten i mindre stykker og skyll den i kaldt vann. Ha den i en sikt og la den renne grundig av seg. Skjær tomatene i to. Skrell sjalottløk og hakk den fint. Sett ovnen på 225°. Del bagetten i 8 skiver, skjær Sainte Maure i 8 skiver og legg en skive på hver brødskive. Drypp litt olivenolje og honning på geitosten, før du krydrer med salt og nykvernet pepper. Sett brødene i ovnen i ca. 8 minutter, til osten er godt gyllen på toppen. Vend salaten med tomater, dressing, hakket sjalottløk og valnøtter. Anrett brødene oppå salaten og server med det samme, så brødene er lune og salaten er sprø og frisk.