Apéritif & Entrée
Crostini-variasjon
Geitost med et flott, tynt lag hvitmugg. Smaken utvikler seg fra frisk og mild til karakterfull etter hvert som osten modner.
25 skiver flûtes
Olivenolje
400 g Président Sainte Maure
25 ts topping (se nedenfor)
Tomatsalsa
2 tomater
1 vårløk
1 kvist basilikum
1⁄2 fedd hvidløk
Olivenolje
Salt og pepper
Tapenade
1 fedd hvitløk
2 ansjoser
Ca. 150 g oliven, med steinen fjernet
1 ss kapers
1–2 dl olivenolje
Pesto
25 g pinjekjerner
1 bunt basilikum
Ca. 1 dl olivenolje
saften av 1⁄2 sitron
250 g parmesan
Salt og pepper
Tomatsalsa Hakk tomatene og snitt vårløken fint. Kutt basilikumen i strimler, og knus hvitløken. Vend alle ingredienser sammen, og smak til med salt og pepper. Tapenade Blend alle ingrediensene sammen i en foodprosessor. Tilsett olje til det har en saftig konsistens, og smak til med salt og pepper. Pesto Blend hvitløk, pinjekjerner og basilikumblader sammen med olivenolje. Rør inn de øvrige ingrediensene, og smak til med salt og pepper. Ved servering Pensle brødskivene med olivenolje. Legg en skive geitost på hvert stykke brød. Gratiner dem i ovnen på 220 grader / under ovnens grill i ca. 2 minutter. Legg deretter enten 1 ts tomatsalsa, tapenade eller pesto på osten, og server.