Apéritif & Entrée

Crostini-variasjon

Om denne retten
En lett snacks som kan varieres ut fra fantasi og hva du finner på kjøkkenet. Server til et glass hvitvin eller øl.
25 stk.
Président Sainte Maure

Geitost med et flott, tynt lag hvitmugg. Smaken utvikler seg fra frisk og mild til karakterfull etter hvert som osten modner.

Se informasjon Lukk informasjon
Ingredienser og tilberedning

25 skiver flûtes

Olivenolje

400 g Président Sainte Maure

25 ts topping (se nedenfor)

Tomatsalsa

2 tomater

1 vårløk

1 kvist basilikum

1⁄2 fedd hvidløk

Olivenolje

Salt og pepper

Tapenade

1 fedd hvitløk

2 ansjoser

Ca. 150 g oliven, med steinen fjernet

1 ss kapers

1–2 dl olivenolje

Pesto

25 g pinjekjerner

1 bunt basilikum

Ca. 1 dl olivenolje

saften av 1⁄2 sitron

250 g parmesan

Salt og pepper

Tomatsalsa Hakk tomatene og snitt vårløken fint. Kutt basilikumen i strimler, og knus hvitløken. Vend alle ingredienser sammen, og smak til med salt og pepper. Tapenade Blend alle ingrediensene sammen i en foodprosessor. Tilsett olje til det har en saftig konsistens, og smak til med salt og pepper. Pesto Blend hvitløk, pinjekjerner og basilikumblader sammen med olivenolje. Rør inn de øvrige ingrediensene, og smak til med salt og pepper. Ved servering Pensle brødskivene med olivenolje. Legg en skive geitost på hvert stykke brød. Gratiner dem i ovnen på 220 grader / under ovnens grill i ca. 2 minutter. Legg deretter enten 1 ts tomatsalsa, tapenade eller pesto på osten, og server.