Apéritif & Entrée
Filoruller med geitost
Skiver av fersk geitost. Myk og mild – og likevel litt fast. Den er god i både kalde og varme retter.
450 g frossen helbladet spinat
2 fedd hvitløk
100 g Petit Chèvres Naturel
Salt og pepper
120 g filodeig
Olivenolje til pensling
1 dl vindruekjerneolje til steking
Legg spinaten i en panne og tin den opp. Vri vannet ut av spinaten. Tilsett presset hvitløk og vend geitosten i spinaten, så osten smelter litt. Smak til med salt og pepper. Legg filodeigen dobbelt og skjær den i stykker på ca. 15 x 15 cm. Legg et fuktig kjøkkenhåndkle over den delen av deigen som du ikke arbeider med. Legg en liten spiseskje med fyll på hver deigplate. Pensle kantene med olivenolje. Fold ca. 1 cm av kantene inn og rull deigen sammen, så stramt som mulig. Varm oljen i en panne og stek filorullene på begge sider til de er gylne og sprø. La rullene renne av seg på et stykke bakepapir.