Apéritif & Entrée

Små matbrød med løk og geitost

Om denne retten
Løkens sødme og geitostens friskhet passer godt sammen – også på en større pizza.
6 brød
Président Petits Chèvres Naturel

Skiver av fersk geitost. Myk og mild – og likevel litt fast. Den er god i både kalde og varme retter.

Se informasjon Lukk informasjon
Ingredienser og tilberedning

Deig

2 1/2 dl vann

20 g gjær

2 ts salt

200 g durummel

Ca. 150 g hvetemel

Olivenolje til pensling

Fyll

4 løk

1 ss smør

1 fedd hvitløk

1 ss sukker

4 kvister frisk timian

Olivenolje til pensling

200 g Petits Chèvres naturel (fersk geitost)

Salt og pepper

Hell vannet i en skål og la gjæren løse seg opp i det. Tilsett salt og elt først durummel og deretter hvetemel i deigen. Elt til deigen er glatt og smidig. Skjær løkene i tynne ringer. Smelt smøret i en panne og stek løken med presset hvitløk uten at de tar farge. Dryss sukker over og la løken småkoke og bli myk i et par minutter. Tilsett hakket frisk timian og ta løken av varmen. Sett ovnen på 225 grader. Hell deigen ut på et meldrysset bord. Del den i 12 stykker, før du kjevler hvert stykke deig ut så tynt som mulig. Pensle deigen med olje og topp med løk og geitost. Krydre med salt og pepper. Bak brødene i ca. 12 min. til de er sprø og gylne.