Desserter

Gulrotkake med ostekrem

Om denne retten
Deilig krydret gulrotkake toppet med en myk og søt ostekrem.
1 kake
Rondelé med havsalt

Det beste saltet kommer fra Camargues saltmarker i Sør-Frankrike og gir denne naturell-kremosten sin fullkomne smak.

Se informasjon Lukk informasjon
Ingredienser og tilberedning

300 g brun farin

150 g mykt smør

4 egg

275 g hvetemel

11⁄2 ts bakepulver

1⁄2 ts salt

11⁄2 ts kanel

1 ts natron

375 g gulrøtter

Ostekrem

150 g Président Rondelé Naturell

90 g mykt smør

1⁄2 vaniljestang, kornene av

130 g flormelis

Pynt

Sitron, kokt i sukker med litt vann

Sitronmelisse

Pisk farin sammen med smør, og tilsett ett egg av gangen. Bland mel med bakepulver, salt, kanel og natron, og rør melblandingen i deigen. Skrell gulrøttene, og riv dem fint. Tilsett dem i deigen, og hell deigen i en smurt springform. Stek kaken på 175 grader i ca. 50 min. Ostekrem Rør kremost sammen med smør, vaniljekorn og flormelis til en jevn masse, og smør den over den avkjølte kaken. Pynt med sitronskall kokt i sukker og sitronmelisse.