Desserter

Roquefort med vaniljesyltede bær

Om denne retten
Salt og søtt passer sammen. Og disse vaniljesyltede bærene kler den salte roqueforten utrolig godt.
6 personer
Société Roquefort AOP

Klassiker av upasteurisert sauemelk lagret i fjellgrotter – som seg hør og bør for en ekte roquefort. Raffinert og salt smaksopplevelse.

Se informasjon Lukk informasjon
Ingredienser og tilberedning

1 dl ferskpresset appelsinsaft

50 g sukker

Korn av 1 stang vanilje

200 g bær, f.eks. bjørnebær, blåbær eller bringebær

200 g roquefort

Ha appelsinsaft, sukker og vaniljekorn i en panne og kok laken opp til sukkeret er oppløst. Ta pannen av varmen og avkjøl laken. Hell den avkjølte laken over bærene og server til roquefort. TIPS: Skjær tynne skiver av daggammelt brød og rist i ovnen til det er sprøtt. Server brødet med Rondelé Bleu.