L’accompagnement
Hjemmebakt knekkebrød med havreflak
1 dl havregryn, eventuelt speltflak
1 dl sesamfrø
1 dl linfrø
1 dl solsikkekjerner
1 dl gresskarkjerner
2 dl hvetemel
2 dl fullkornshvetemel
1 ts bakepulver
2,5 ts salt
2 dl vann
1,25 dl kaldpresset rapsolje
Hell havregryn, sesamfrø, linfrø, solsikkekjerner, gresskarkjerner, hvetemel, fullkornshvetemel, bakepulver og salt i en skål. Tilsett vann og olje. Rør deigen godt sammen. Legg et stykke bakepapir på bordet, hell halvparten av deigen på papiret, og legg enda et lag bakepapir oppå. Så kjevler du deigen tynt ut (ca. 1–2 mm) mellom de to stykkene med bakepapir. Legg det hele over på en stekeplate, og fjern det øverste papirlaget. Gjenta med resten av deigen. Skjær deigen ut i firkanter, og stek knekkebrødene i en forvarmet ovn i ca. 15 min. på 180 °C. Lad dem kjøle seg ned på bakeplaten.