L’accompagnement
Brødsticks med oliven
Om denne retten
Fine brødsticks med smak av både ost og oliven. Server på ostebordet eller til suppe.
20
stk.
![](https://presidentost.no/wp-content/uploads/2015/06/comte-220g_500x500px.png)
Président Comté
Deilig ost fra Alpene. Fremstilt av upasteurisert melk fra kuer som kun har spist gress og høy. Stor og rund smak.
Se informasjon
Lukk informasjon
Ingredienser og tilberedning
3 dl vann
25 g gjær
1 ss salt
50 g nyrevet Comté
250 g durummel
150 g fint speltmel
50 g svarte oliven uten stein
Hell vannet i en skål og la gjæren løse seg opp i det. Tilsett salt, Comté og durummel. Ha speltmel i deigen og elt godt gjennom. Still deigen tildekket til heving på et lunt sted i ca. 1 time. Sett ovnen på 225 grader. Hell deigen ut på et meldrysset bord og elt hakkede oliven inn i deigen. Del deigen i 20 stykker og trill til tynne pølser. Drei deigen lett og legg sticksene på en stekeplate med bakepapir. Stek i 8–10 min. til de er sprø og gylne.