Apéritif & Entrée
Miniterter med tomater og chèvre
Skiver av fersk geitost. Myk og mild – og likevel litt fast. Den er god i både kalde og varme retter.
1 muffinsform til 12 muffins
Olivenolje
1 rull ferdig butterdeig
300 g tomater, f.eks. plommetomater
200 g Petits Chèvres Doux
2 kvister frisk rosmarin
Salt og pepper
Sett ovnen på 180 grader. Pensle muffinsformen med olje. Rull ut butterdeigen med et kjevle og stikk den ut i 12 stykker med et glass på ca. 8 cm i diameter. Fordel deigen i formen. Skjær tomatene i fire. Skjær geitosten i mindre stykker, og hakk rosmarinen fint. Fordel halvparten av osten i bunnen av tertene. Topp med tomater og rosmarin, og dryss resten av osten over. Drypp litt olivenolje over hver terte, og krydre med salt og pepper. Bak tertene i midten av ovnen i 35–40 min. til de er gylne og deigen er sprø.