Plat principal

Potetpizza med chèvre

Om denne retten
Den ferske geitosten gir pizzaen en delikat og annerledes smak.
ca. 6 personer
Président Petits Chèvres Naturel

Skiver av fersk geitost. Myk og mild – og likevel litt fast. Den er god i både kalde og varme retter.

Se informasjon Lukk informasjon
Ingredienser og tilberedning

400 g mellomstore poteter

1 dl olivenolje

200 g Président fersk geitost

2 kvister rosmarin

Salt og pepper

50 g spede salatblader, gjerne ruccola

Pizzadeig

25 g gjær

3 dl vann

500 g mel, ev. litt ekstra til elting

1 ss olje

1⁄2 ss salt

Løs opp gjæren i vannet, og ha deretter i de øvrige ingrediensene. Elt deigen smidig og glatt, og still den til heving i minst 1 time. Sett ovnen på 275 grader og sett inn en pizzastein, hvis du har en. Skrell potetene, og riv eller skjær dem i papirtynne skiver. Vend skivene i olivenolje. Nå kjevler du ut pizzadeigen på et bord, og legger den på et bakepapir. Legg poteter på pizzabunnen, og fordel geitost, rosmarin, salt og pepper over. Stek den i ovnen i ca. 10 min., til bunnen er sprø. Pynt med ruccola, og server med det samme.