Plat principal
Potetpizza med chèvre
Skiver av fersk geitost. Myk og mild – og likevel litt fast. Den er god i både kalde og varme retter.
400 g mellomstore poteter
1 dl olivenolje
200 g Président fersk geitost
2 kvister rosmarin
Salt og pepper
50 g spede salatblader, gjerne ruccola
Pizzadeig
25 g gjær
3 dl vann
500 g mel, ev. litt ekstra til elting
1 ss olje
1⁄2 ss salt
Løs opp gjæren i vannet, og ha deretter i de øvrige ingrediensene. Elt deigen smidig og glatt, og still den til heving i minst 1 time. Sett ovnen på 275 grader og sett inn en pizzastein, hvis du har en. Skrell potetene, og riv eller skjær dem i papirtynne skiver. Vend skivene i olivenolje. Nå kjevler du ut pizzadeigen på et bord, og legger den på et bakepapir. Legg poteter på pizzabunnen, og fordel geitost, rosmarin, salt og pepper over. Stek den i ovnen i ca. 10 min., til bunnen er sprø. Pynt med ruccola, og server med det samme.