Salades

Salade Montagnarde

Om denne retten
Denne gedigne og rustikke fjellsalaten er et komplett måltid som gir deg energi til hele dagen.
4 personer
Ossau Iraty Istara AOP

Klassisk lokal ost fra Pyreneene, hvor sauene har beitet i århundrer. En flott og autentisk saueost.

Se informasjon Lukk informasjon
Ingredienser og tilberedning

2 hjertesalater

100 g bacon i terninger

4 skiver hvetebrød

5 kvister timian

4 egg

50 g ossau iraty, emmentaler eller annen gulost

200 g kokte poteter

2 ss dijonsennep

1 ts akasiehonning

½ dl sherryeddik

Salt

Nykvernet pepper

½ dl valnøttolje

30 g nøtter (valnøtter eller hasselnøtter)

Del hjertesalaten i blader og skyll dem i kaldt vann. Ha dem i en sikt og la dem renne grundig av seg. Stek baconterninger på en varm panne til de er sprø og har avgitt litt fett. Ta baconet av pannen, men la fettet bli igjen. Skjær brødet i grove terninger og ha det på pannen med hakket timian. Rist brødbitene på middels varme i baconfettet til de er sprø og gylne. Dryss med litt grovt salt. Ta de sprø brødkrutongene av pannen og hell dem i en skål. Kok egg, skrell dem og del dem i fire. Skjær ost og poteter i terninger. Rør sennep, honning og eddik sammen i en skål med en visp, før du krydrer med litt salt og nykvernet pepper. Tilsett valnøttolje i en tynn stråle mens du pisker kraftig, så dressingen samler seg og blir tykk. Anrett deretter salaten med bacon, poteter, ost og egg på toppen. Hell dressingen over salaten og dryss med hakkede nøtter og brødkrutonger på toppen. Server salaten med det samme, så salaten beholder sprøheten.