Apéritif & Entrée
Små matbrød med løk og geitost
Skiver av fersk geitost. Myk og mild – og likevel litt fast. Den er god i både kalde og varme retter.
Deig
2 1/2 dl vann
20 g gjær
2 ts salt
200 g durummel
Ca. 150 g hvetemel
Olivenolje til pensling
Fyll
4 løk
1 ss smør
1 fedd hvitløk
1 ss sukker
4 kvister frisk timian
Olivenolje til pensling
200 g Petits Chèvres naturel (fersk geitost)
Salt og pepper
Hell vannet i en skål og la gjæren løse seg opp i det. Tilsett salt og elt først durummel og deretter hvetemel i deigen. Elt til deigen er glatt og smidig. Skjær løkene i tynne ringer. Smelt smøret i en panne og stek løken med presset hvitløk uten at de tar farge. Dryss sukker over og la løken småkoke og bli myk i et par minutter. Tilsett hakket frisk timian og ta løken av varmen. Sett ovnen på 225 grader. Hell deigen ut på et meldrysset bord. Del den i 12 stykker, før du kjevler hvert stykke deig ut så tynt som mulig. Pensle deigen med olje og topp med løk og geitost. Krydre med salt og pepper. Bak brødene i ca. 12 min. til de er sprø og gylne.