Apéritif & Entrée

Fylt brie med ville urter, ristet spelt og sirup

Om denne retten
Flott og annerledes innslag på ostebordet.
6–8 personer
Président brie

En klassisk brie med et tynt lag hvitmugg. Osten er skåret av en brie på 3 kg og er derfor ekstra kremet.

Se informasjon Lukk informasjon
Ingredienser og tilberedning

200 g Président Brie

1 dl yoghurt

50 g friske ville urter (f.eks. skvallerkål, løvetann, ramsløk, løkurt)

Salt og nykvernet pepper

50 g speltflak

15 g smør

1 dl sirup (eller akasiehonning)

Ristet rugbrød eller godt hvetebrød

Ta brien ut av kjøleskapet ca. en time før bruk. Del brien på langs, skrap den modne, kremede ostemassen ut med en skje og ha den i en temperert skål. “Osteskallet” legges på et fat. Ha yoghurt, finhakkede ville urter, salt og nykvernet pepper opp i ostemassen, og bland det hele godt sammen. Fyll nå ostemassen tilbake i “osteskallet”, og legg det sammen så du får en hel brie igjen.
Pakk brien stramt inn i plastfolie og sett den i kjøleskapet en times tid, så smaken fra urtene trekker ut i hele brien. Ha speltflakene på en panne med litt smør, og rist dem til de er gylne og sprø. Ha flakene over på en tallerken og la dem kjøle seg ned. Skjær en fin trekant av brien og server den med de ristede flakene, sirup og litt ristet rugbrød eller godt hvetebrød til.