L’accompagnement

Appelsinmarmelade med fennikelfrø og pastis

Om denne retten
Nogen liker å legge det oppå osterettene, andre foretrekker å spise det til ost. Du bestemmer selv!
1-2 glass
Ingredienser og tilberedning

10 usprøytede appelsiner

5 dl vann

10 fennikelfrø

1 sitron

500 g rørsukker

2 cl pastis

Skrell 2 av appelsinene med en potetskreller, og sørg for at det hvite ikke tas av med skallet. Skjær skallene i tynne strimler, og kok dem i vannet i 15–20 min. Skjær skallet av de 8 appelsinene med en kniv slik at alt det hvite fjernes, og kun det rene appelsinkjøttet gjenstår. Skjær appelsinkjøttet i små terninger, og ha dem oppi pannen til strimlene sammen med fennikelfrø. Tilsett saften fra sitronen, og la det småkoke på lav varme i 30 min. under lokk. Tilsett deretter sukkeret, og la det småkoke igjen i 30 min. til en tett kompott. Smak til med pastis, og ha den deretter i glass.