L’accompagnement

Bakte, syltede artisjokker med rosmarin

Om denne retten
De er skikkelig flotte og dekorative. Ikke rart at franskmennene er så glade i artisjokker. Her er de bakt og syltet og klare til å servere til ost.
10 personer
Ingredienser og tilberedning

12–14 stk. Violet artisjokker

1 helt fersk hvitløk

10 kvister rosmarin

½ dl olivenolje

3 ss epleeddik

Havsalt og nykvernet pepper

Fjern de ytterste bladene på artisjokkene, så kun bunnen og de innerste bladene gjenstår. Skjær gjennom artisjokkene og skrap hårene av med en skje. Legg de halve artisjokkene på et fat med skjæreflaten opp. Skjær den skrelte hvitløken i grove stykker, og skyll rosmarinen i kaldt vann. Ha hvitløk, rosmarin i små kvister, olje, eddik, salt og pepper over artisjokkene. Vend det hele godt rundt. Sett artisjokkene i ovnen og stek dem i 25–30 min. på 140–150 grader. Vend artisjokkene litt rundt mens de steker, så de blir jevnt stekt. Ta artisjokkene ut, la dem kjøle seg ned litt og server som tilbehør til osten.