L’accompagnement

Knekkebrød med havregryn og havsalt

Om denne retten
Oppbevar knekkebrødene i en lufttett boks slik at de holder seg lenge. Da har du alltid godt tilbehør til ost på lur.
Ingredienser og tilberedning

50 g polenta/maismel

2 dl lettmelk

220 g hvetemel

25 g havregryn

Grovt havsalt

Ha polenta og melk i en skål. La det trekke i 10 min. på kjøkkenbordet. Bland melet og halvparten av havregrynene i melkeblandingen, litt av gangen, til deigen er smidig. (Hold litt av melet tilbake til å kjevle deigen ut med). Legg deigen i kjøleskapet i 15 min. før du kjevler den ut i store, helt tynne flak på et lett melet bord. Legg flakene på stekeplater kledd med bakepapir. Pensle knekkebrødene med litt vann, og dryss med salt og de siste havregrynene. Stek knekkebrødene i ovnen på 170° i 6–8 min., til de er gylne og sprø. Avkjøl knekkebrødene, brekk dem ev. i mindre stykker og server til ost og kompott.