L’accompagnement

Tørkede epler og pærer

Om denne retten
Flotte oster krever flott tilbehør. Som for eksempel dekorative skiver av tørket eple og pære.
10 personer
Ingredienser og tilberedning

1 dl vann

25 g sukker

2 norske epler

2 norske pærer

Ha vann og sukker i en panne, kok det opp så sukkeret løses opp, og avkjøl. Skjær epler og pærer i tynne skiver på ca. 1 mm med et mandolinjern. La kjernehusene sitte i, da det ser pent ut i de tørkede eplene og pærene. Dypp skivene i den avkjølte sukkerlaken, og legg dem på et stykke bakepapir på en stekeplate. Sett eplene i en 80–100 °C varm ovn, gjerne på varmluft, og tørk dem i ca. 1–11/2 time til de er helt sprø, men uten at de tar farge. La dem kjøle seg ned før du ev. pakker dem i et tett patentglass frem til bruk.