Salades

Blomkålsalat med stangselleri og hasselnøtter

Om denne retten
En deilig frisk salat, som både hører hjemme på ostebordet og som tilbehør til en hovedrett.
10 personer
Ingredienser og tilberedning

1 blomkål

3 stengler stangselleri

25 g hasselnøtter

3 ss kaldpresset rapsolje

1 ss honning

Havsalt og nykvernet pepper

3 ss epleeddik

Litt blandede krydderurter (f.eks. kjørvel og bredbladet persille)

Ta de grønne bladene av blomkålen og kast dem. Riv blomkål på et rivjern, eller snitt den helt fint slik at du får helt fin “blomkåls-snø”, og ha den i en skål. Skyll stangsellerien og snitt den i helt fine strimler. Knus eller hakk hasselnøttene lett. Bland blomkål, stangselleri og hasselnøtter, og mariner dem med rapsoljen, honning, salt, pepper og litt epleeddik. Skyll og hakk krydderurtene og bland dem i salaten. Server den friske salaten til ostene som en fin kontrast til det litt søte garnityret.