L’accompagnement
Briocher
1 dl lun melk
25 g gjær
3 egg, store
1 ts salt
1 ss sukker
Ca. 350 g hvetemel
120 g mykt smør
Ca. 50 g hvetemel
1 egg til pensling
Hell den lune melken i en skål og la gjæren løse seg opp i den. Tilsett egg, salt og sukker og elt melet i deigen litt av gangen. Rør i deigen til den er smidig. La deigen heve til dobbel størrelse i ca. 2 timer. Elt smøret i deigen litt av gangen sammen med resten av melet. Er deigen for fuktig, tilsetter du litt mer mel. Del deigen i henholdsvis 1/3 og 2/3. Form den store deigdelen til 12 boller og legg dem på en stekeplate. Trykk et hull i midten av hver bolle. Del resten av deigen i 12 stykker og trill til små boller som du legger i hvert hull. La bollene heve tildekket på et lunt sted i 1 time. Sett ovnen på 200 grader. Pensle bollene med pisket egg og bak i ca. 15 min. La bollene kjøle seg ned på en rist.