Spill av video

Plateau de fromage

Fransk jul

Kan man si jul og fast food i samme setning? Naturellement! La deg inspirere til julens flotteste bord her. Velg noen gode oster og kombiner med f.eks. litt oliven, paté, grønnkålsalat og godt brød. Voilá – vi kaller det fast food på fransk.

  • 1
    Se informasjon Lukk informasjon
    Président Petit Brie

    Deilig brie med en sjenerøs og aromatisk smak. Osten er alltid spiseklar, men utvikler mer smak jo eldre den blir.

  • 2
    Se informasjon Lukk informasjon
    Président Petits Chèvres Naturel

    Skiver av fersk geitost. Myk og mild – og likevel litt fast. Den er god i både kalde og varme retter.

  • 3
    Se informasjon Lukk informasjon
    Président Camembert

    Camembert fra Normandie med en mild smak som blir mer fyldig og kremet etter hvert som osten modner.

Ingredienser og tilberedning

Grønnkålsalat med granateple og hasselnøtter

80 g ribbet grønnkål

1 granateple

1 ss epleeddik

25 g hasselnøttkjerner

1 ss kaldpresset rapsolje

Havsalt og nykvernet pepper

Fjern all stilken fra grønnkålen, vask den grundig i kaldt vann og la den renne av seg i en sikt. Snitt grønnkålen helt fint, og ha den i en skål. Skjær granateplet i to og bank kjernene ut med en skje. Vend grønnkål og granateple i eddik, grovhakkede hasselnøtter, olje, salt og pepper, og smak til så balansen blir helt riktig. Anrett salaten i en skål, og server med det samme.

Bakt paprika med appelsin, sider og mynte

4 røde paprikaer

2 ss olivenolje

Havsalt og nykvernet pepper

2 ss sidereddik

1 ts akasiehonning

2 usprøytede appelsiner

10–15 mynteblader

Til dressing: 2 ss olivenolje

Gni paprikaene med litt olivenolje og salt, legg dem i en ildfast form og stek dem i ovnen på 200 grader i 15 min. Vend dem et par ganger mens de steker. Ta paprikaene ut (de skal være lett brunet), og ha dem straks i en frysepose av plast og lukk den. Når paprikaene har ligget i ca. 10 min. og dampet i posen, har skinnet løsnet. Fjern skallet og kjernene fra paprikaene med en urtekniv. Pisk olje, eddik, honning, salt og pepper sammen til en dressing. Tilsett finrevet appelsinskall og saften fra 2 appelsiner til dressingen, og til slutt hakket mynte. Skjær paprikaene i strimler og vend dem i dressingen. La dem gjerne trekke i 3–4 timer før de serveres og spises som tilbehør til ostene.