Plateau de fromage
Kuren til nyttår
Det kommer en tid hver jul når det er tid for å heve blikket fra det gamle og se mot det nye. Når venner og familier ikke orker mer jul, men er desto mer klare for nyttårssprell.
-
1Se informasjon Lukk informasjonPrésident Comté
Deilig ost fra Alpene. Fremstilt av upasteurisert melk fra kuer som kun har spist gress og høy. Stor og rund smak.
-
2Se informasjon Lukk informasjonPrésident Fourme d’Ambert AOP
Fourme d'Ambert er en av Frankrikes eldste oster – og en av de mildeste blåmuggostene, til tross for det blå utseendet.
-
3Se informasjon Lukk informasjonPrésident Sainte Maure
Geitost med et flott, tynt lag hvitmugg. Smaken utvikler seg fra frisk og mild til karakterfull etter hvert som osten modner.
![](https://presidentost.no/wp-content/uploads/2015/06/Appelsinmarmelade-med-fennikelfrõ-og-pastis-800x300.jpg)
Appelsinmarmelade med fennikelfrø og pastis
10 usprøytede appelsiner
5 dl vann
10 fennikelfrø
1 sitron
500 g rørsukker
2 cl pastis
Skrell 2 av appelsinene med en potetskreller, og sørg for at det hvite ikke tas av med skallet. Skjær skallene i tynne strimler, og kok dem i vannet i 15–20 min. Skjær skallet av de 8 appelsinene med en kniv slik at alt det hvite fjernes, og kun det rene appelsinkjøttet gjenstår. Skjær appelsinkjøttet i små terninger, og ha dem oppi pannen til strimlene sammen med fennikelfrø. Tilsett saften fra sitronen, og la det småkoke på lav varme i 30 min. under lokk. Tilsett deretter sukkeret, og la det småkoke igjen i 30 min. til en tett kompott. Smak til med pastis, og ha den deretter i glass.
![](https://presidentost.no/wp-content/uploads/2015/06/Bagte-syltede-kirsebër-med-mandler-800x300.jpg)
Bakte syltede kirsebær og mandler
200 g hele kirsebær (frosne kan også brukes)
50 g mandler
2 ss olivenolje
2 ss kirsebæreddik eller annen frukteddik
2 ss honning
Salt og pepper
Ha kirsebær og mandler i en ildfast form, vend i eddik, olje, honning, salt og pepper. Bak kirsebær og mandler i 10–12 min. på 170 °C, så kirsebærene så vidt trekker seg litt sammen og mandlene trekker marinaden til seg. Ta dem ut av ovnen og la dem trekke i ca. 30 min. før de serveres til osten.