Spill av video

Plateau de fromage

Fransk kos

Det er i grunnen både lett og raskt å skape god fransk hygge. Med Président kommer du hele Frankrike rundt på en ostetallerken. Ta en to–tre oster kombinert med f.eks. litt oliven, pølse, laksecarpaccio og godt brød. Og voilá! Vi kaller det fast food på fransk. Her er ostene servert med laksecarpaccio og hjemmebakt knekkebrød.

  • 1
    Se informasjon Lukk informasjon
    Rondelé med valnøtt

    De beste valnøttene kommer fra Dordogne og gir denne friske kremosten en delikat og balansert smak av nøtter.

  • 2
    Se informasjon Lukk informasjon
    Président brie

    En klassisk brie med et tynt lag hvitmugg. Osten er skåret av en brie på 3 kg og er derfor ekstra kremet.

  • 3
    Se informasjon Lukk informasjon
    Société Roquefort AOP

    Klassiker av upasteurisert sauemelk lagret i fjellgrotter – som seg hør og bør for en ekte roquefort. Raffinert og salt smaksopplevelse.

Ingredienser og tilberedning

Laksecarpaccio

200 g røkt laks i tynne skiver

1 eple

2 ss karse

Saft av 1 lime

25 g salte mandler

1 ss olivenolje

Nykvernet pepper

Anrett laksen på et fat. Skjær eplet i fire, fjern kjernehuset og skjær det i tynne båter. Fordel epler og karse på laksen og press limesaft over. Dryss med hakkede mandler og drypp olivenolje over. Krydre med pepper.

Hjemmebakt knekkebrød med havregryn og kaldpresset rapsolje

1 dl havregryn, eventuelt speltflak

1 dl sesamfrø

1 dl linfrø

1 dl solsikkekjerner

1 dl gresskarkjerner

2 dl hvetemel

2 dl fullkornshvetemel

1 ts bakepulver

2,5 ts salt

2 dl vann

1,25 dl kaldpresset rapsolje

Hell havregryn, sesamfrø, linfrø, solsikkekjerner, gresskarkjerner, hvetemel, fullkornshvetemel, bakepulver og salt i en skål. Tilsett vann og olje. Rør deigen godt sammen. Legg et stykke bakepapir på bordet, hell halvparten av deigen på papiret, og legg enda et lag bakepapir oppå. Så kjevler du deigen tynt ut (ca. 1–2 mm) mellom de to stykkene med bakepapir. Legg det hele over på en stekeplate, og fjern det øverste papirlaget. Gjenta med resten av deigen. Skjær deigen ut i firkanter, og stek knekkebrødene i en forvarmet ovn i ca. 15 min. på 180 °C. Lad dem kjøle seg ned på bakeplaten.