L’accompagnement
Gresskarpuré med akevitt og einerbær
Om denne retten
Spennende og dekorativ puré som passer godt til de fleste oster.
1
glass
Ingredienser og tilberedning
1 gresskar (butternut squash eller hokkaido)
5 hele einerbær
½ dl kaldpresset rapsolje
3 ss epleeddik
1 ss akasiehonning
Havsalt og nykvernet pepper
2 ss akevitt
Skrell gresskaret, del det på midten, fjern kjernene med en skje og skjær gresskarkjøttet i grove terninger. Ha gresskarterningene i en panne, dekk dem med vann og kok opp. Kok gresskaret med einerbær i ca. 20 min. til det er mørt, og hell av vannet. Ha det kokte gresskaret i en blender sammen med rapsolje, eddik, akasiehonning, salt og pepper, og blend deretter til pureen er helt glatt. Smak til med akevitt og ha den i et syltetøyglass. Oppbevar pureen i kjøleskapet.