L’accompagnement

Ristede nøtter og kjerner vendt i sirup

Om denne retten
De ristede nøttene og kjernene er vendt i en sirup. Du kan bruke lønnesirup eller lage din egen nyperosesirup, som du også kan bruke på yoghurt, i pannekaker, til vaniljeis eller som marinade i en fruktsalat. Så bare lag rikelig hvis du kaster deg ut i dette prosjektet.
1 glass
Ingredienser og tilberedning

Nøtter

200 g hasselnøtter

100 g valnøtter

100 g solsikkekjerner

200 g gresskarkjerner

2–3 dl lønnesirup (eller lag din egen nyperosesirup)

Nyperosesirup

200 g sukker

2 ss sidereddik

3 dl vann

4–5 nyperoser (hvis du ikke får tak i dem, kan du bruke usprøytede roser)

Fordel nøtter og kjerner på en stekeplate med bakepapir. Rist dem i ovnen i 10–12 min. på 180 grader, til de blir gylne og begynner å dufte “varmt”. Ha nøtter og kjerner i en skål mens de fortsatt er lune, og vend dem godt rundt med sirup til de blir helt klebrige og blanke. Nyperosesirup (du kan også bruke lønnesirup i stedet) Ha sukker, sidereddik og vann i en panne og kok opp. Når sukkerlaken koker tilsettes de plukkede rosenbladene, og pannen tas av varmen. Hell den varme sirupen på et rent syltetøyglass, og la sirupen trekke i 12 timer før bruk. La nyperosebladene bli liggende oppi, da de tar seg fint ut i sirupen. Sirupen kan holde seg i 3–4 måneder i kjøleskap.