L’accompagnement

Gresskarpuré med akevitt og einerbær

Om denne retten
Spennende og dekorativ puré som passer godt til de fleste oster.
1 glass
Ingredienser og tilberedning

1 gresskar (butternut squash eller hokkaido)

5 hele einerbær

½ dl kaldpresset rapsolje

3 ss epleeddik

1 ss akasiehonning

Havsalt og nykvernet pepper

2 ss akevitt

Skrell gresskaret, del det på midten, fjern kjernene med en skje og skjær gresskarkjøttet i grove terninger. Ha gresskarterningene i en panne, dekk dem med vann og kok opp. Kok gresskaret med einerbær i ca. 20 min. til det er mørt, og hell av vannet. Ha det kokte gresskaret i en blender sammen med rapsolje, eddik, akasiehonning, salt og pepper, og blend deretter til pureen er helt glatt. Smak til med akevitt og ha den i et syltetøyglass. Oppbevar pureen i kjøleskapet.