Plat principal
Gresskarsuppe med brie og sprøtt kyllingskinn
Om denne retten
Små stykker brie i en skål dampende suppe smaker godt.
4
personer
Président Petit Brie
Deilig brie med en sjenerøs og aromatisk smak. Osten er alltid spiseklar, men utvikler mer smak jo eldre den blir.
Se informasjon
Lukk informasjon
Ingredienser og tilberedning
500 g gresskarkjøtt, f.eks. hokkaido eller butternut
2 sjalottløk
1 fedd hvitløk
2–3 ss olivenolje
1 kvist rosmarin
1 liter vann eller tynn hønsebuljong
1 dl kremfløte
Havsalt og nykvernet pepper
Saft fra appelsin
2–3 ss sidereddik
4 kyllingskinn fra bryst (hvis du ikke får tak i kyllingskinn, kan du bruke bacon eller parmaskinke)
120 g Président Brie
1 potte brønnkarse
Godt brød
Skrell gresskaret og skjær det i grove terninger. Skrell og hakk løk og hvitløk. Sauter gresskarterninger lett i olivenolje sammen med løk, hvitløk og rosmarin. Tilsett buljong og la det koke i 15 min. Tilsett deretter kremfløte, og la det koke i ytterligere 5 min.
Ta rosmarinkvisten opp og blend suppen så den blir glatt og kremet. Smak til med salt, pepper, appelsinsaft og sidereddik. Det søte gresskaret skal krydres godt, så suppen ikke blir for tung. Legg kyllingskinnene på en plate med bakepapir, og stek dem i ovnen på 180 grader i ca. 10–12 min., til de er helt gylne og sprø. Ta skinnene ut av ovnen, og la dem kjøle seg ned på litt kjøkkenpapir for å trekke opp ev. overflødig fett. Skjær brien i små terninger. Hakk brønnkarse og kyllingskinnene grovt. Server gresskarsuppen rykende varm. Dryss det sprø kyllingskinnet, brie og brønnkarse på suppen, og nyt den med godt brød til.