Plat principal

Gresskarsuppe med brie og sprøtt kyllingskinn

Om denne retten
Små stykker brie i en skål dampende suppe smaker godt.
4 personer
Président Petit Brie

Deilig brie med en sjenerøs og aromatisk smak. Osten er alltid spiseklar, men utvikler mer smak jo eldre den blir.

Se informasjon Lukk informasjon
Ingredienser og tilberedning

500 g gresskarkjøtt, f.eks. hokkaido eller butternut

2 sjalottløk

1 fedd hvitløk

2–3 ss olivenolje

1 kvist rosmarin

1 liter vann eller tynn hønsebuljong

1 dl kremfløte

Havsalt og nykvernet pepper

Saft fra appelsin

2–3 ss sidereddik

4 kyllingskinn fra bryst (hvis du ikke får tak i kyllingskinn, kan du bruke bacon eller parmaskinke)

120 g Président Brie

1 potte brønnkarse

Godt brød

Skrell gresskaret og skjær det i grove terninger. Skrell og hakk løk og hvitløk. Sauter gresskarterninger lett i olivenolje sammen med løk, hvitløk og rosmarin. Tilsett buljong og la det koke i 15 min. Tilsett deretter kremfløte, og la det koke i ytterligere 5 min.
Ta rosmarinkvisten opp og blend suppen så den blir glatt og kremet. Smak til med salt, pepper, appelsinsaft og sidereddik. Det søte gresskaret skal krydres godt, så suppen ikke blir for tung. Legg kyllingskinnene på en plate med bakepapir, og stek dem i ovnen på 180 grader i ca. 10–12 min., til de er helt gylne og sprø. Ta skinnene ut av ovnen, og la dem kjøle seg ned på litt kjøkkenpapir for å trekke opp ev. overflødig fett. Skjær brien i små terninger. Hakk brønnkarse og kyllingskinnene grovt. Server gresskarsuppen rykende varm. Dryss det sprø kyllingskinnet, brie og brønnkarse på suppen, og nyt den med godt brød til.