Apéritif & Entrée
Grønnsaksmuffins med ost
Om denne retten
Deilige muffins med brie og grønnsaker. De er er gode som tilbehør til suppe og salat, til brunsj eller som ettermiddagssnacks. Du kan også bruke andre typer ost, f.eks. en brie eller blåmuggost i terninger.
4
personer
Ingredienser og tilberedning
10 g salt
3 dl vann
400 g hvetemel
1 ss honning
35 g smør
100 g comté, emmentaler eller annen gulost
1 egg
200 g revne grønnsaker (gulrot, squash, gresskar, selleri eller andre rotfrukter)
25 g gjær
Hell vann i en skål og la gjæren løse seg opp i det. Tilsett mel, honning og salt, og elt det hele godt sammen. Elt mykt smør inn i deigen, og la den deretter heve seg i en time. Lag en fordypning i deigen der du tilsetter egg, revet comté og de revne grønnsakene. Elt alt inn i deigen. Del deigen opp i små kuler og ha dem i muffinsformer. La dem heve seg i en time i formene før steking. Stek formene i ovnen på 200 grader i ca. 15 min., til de er gylne på toppen og gjennomstekte. Ta dem ut av ovnen, og la dem avkjøle seg på en rist.