Plateau de fromage
Et ekte herremåltid til jul
Alt trenger jo ikke å dreie seg om familien. Ekte menn, og de som gjerne vil være det, blir bedre rustet til å klare resten av julens strabaser hvis de får et lite frikvarter underveis med vitser under beltestedet og gastronomi over gjennomsnittet.
-
1
Se informasjon Lukk informasjonPrésident TerroirEn flott oransje og kremet rødkittost fra Normandie med en fyldig smak. Hører naturlig hjemme på ostebordet.
-
2
Se informasjon Lukk informasjonSociété Roquefort AOPKlassiker av upasteurisert sauemelk lagret i fjellgrotter – som seg hør og bør for en ekte roquefort. Raffinert og salt smaksopplevelse.
-
3
Se informasjon Lukk informasjonPrésident Sainte MaureGeitost med et flott, tynt lag hvitmugg. Smaken utvikler seg fra frisk og mild til karakterfull etter hvert som osten modner.
-
4
Se informasjon Lukk informasjonPrésident CamembertCamembert fra Normandie med en mild smak som blir mer fyldig og kremet etter hvert som osten modner.
Kompott av tørkede fikener, honning, stjerneanis og rødløk
1 rødløk
10 tørkede fikener
3 ss honning
2 stjerneanis
Salt og pepper
1/2 dl epleeddik
Gresskarpuré med akevitt og einerbær
1 gresskar (butternut squash eller hokkaido)
5 hele einerbær
1⁄2 dl kaldpresset rapsolje
3 ss epleeddik
1 ss akasiehonning
Havsalt og nykvernet pepper
2 ss akevitt
Sprø polentaflak med fennikelfrø
15 g fennikelfrø
50 g polentamel
2 dl lettmelk
220 g hvetemel
Grovt havsalt