L’accompagnement

Hjemmebakt knekkebrød med havreflak

Om denne retten
Masser av frø og kjerner – og vips, så har du flotte knekkebrød. Gode til ost og alt mulig annet.
Ingredienser og tilberedning

1 dl havregryn, eventuelt speltflak

1 dl sesamfrø

1 dl linfrø

1 dl solsikkekjerner

1 dl gresskarkjerner

2 dl hvetemel

2 dl fullkornshvetemel

1 ts bakepulver

2,5 ts salt

2 dl vann

1,25 dl kaldpresset rapsolje

Hell havregryn, sesamfrø, linfrø, solsikkekjerner, gresskarkjerner, hvetemel, fullkornshvetemel, bakepulver og salt i en skål. Tilsett vann og olje. Rør deigen godt sammen. Legg et stykke bakepapir på bordet, hell halvparten av deigen på papiret, og legg enda et lag bakepapir oppå. Så kjevler du deigen tynt ut (ca. 1–2 mm) mellom de to stykkene med bakepapir. Legg det hele over på en stekeplate, og fjern det øverste papirlaget. Gjenta med resten av deigen. Skjær deigen ut i firkanter, og stek knekkebrødene i en forvarmet ovn i ca. 15 min. på 180 °C. Lad dem kjøle seg ned på bakeplaten.