Plat principal

Moules frites

Om denne retten
Moules frites er en klassiker på bistromenyen, men du kan også lett lage retten selv. Kjøp ferske blåskjell hos fiskehandleren – så er du på god vei mot bølgeskvulp på stranden og masser av god smak.
4 personer
Rondelé med hvitløk og urter

Garonne i Sørvest-Frankrike har den beste hvitløken, og det kjennes på smaken av denne kremosten, som også er tilsatt urter.

Se informasjon Lukk informasjon
Ingredienser og tilberedning

1–1,5 kg blåskjell

1 sjalottløk

1 fedd hvitløk

½ fennikel

2 ss olivenolje

5 kvister timian

1 bunt bredbladet persille

3 dl hvitvin

75 g Président Rondelé med hvitløk og urter

Vask blåskjellene grundig i kaldt vann, så all sanden kommer ut. Skrell sjalottløk og hvitløk, hakk løken og fennikelen fint. Skru på kokeplaten og sett en panne på, ha olje og urter i pannen og la dem sautere i 1–2 min. til de faller litt sammen, men uten at de tar farge. Ha blåskjellene i pannen, tilsett hvitvin og damp blåskjellene under lokk i 3–5 min. til alle har åpnet seg. De som ikke har åpnet seg, skal kastes. Hell væsken fra blåskjellene opp i en blender sammen med Rondelé, og blend til en jevn suppe/saus. Hell sausen ut over blåskjellene i pannen og vend det hele godt rundt. Ta pannen av varmen og server blåskjellene med det samme med litt av buljongen og hakket persille på toppen. Server med godt brød og pommes frites til.