Plat principal
Omelett med løk, timian og blåmuggost
En nyere blåskimmelost fra det sørlige Frankrike. Smaken er harmonisk, og osten smelter på tungen.
1 løk
10 g smør
5 timiankvister
4 egg
1 dl melk
Salt
Nykvernet pepper
30 g Président Le Bleu eller annen blåmuggost
Skrell løk, skjær den i to og kutt den i helt fine strimler. Ha smør på pannen, smelt smør og ha løk og timian på pannen. La det sautere på svak varme til løkene faller sammen og begynner å karamellisere seg. Deretter krydrer du med litt salt og nykvernet pepper. Pisk eggene godt sammen i en skål. Tilsett melk, salt og pepper og pisk det hele godt sammen. Hell eggemassen i pannen og la den fordele seg utover løken. Når eggemassen har satt seg etter et par minutter, fordeler du terninger av Le Bleu over halvparten av omeletten. Fold den andre siden over og la den steke ca. 1–2 min. til på svak varme, så osten smelter lett inni. Anrett omeletten på en tallerken og server med det samme, med litt sprø salat og krydderurter til.