L’accompagnement

Puré av tørket frukt smakt til med mørk sjokolade

Om denne retten
Lag dobbel porsjon av pureen, og smak den andre halvdelen som du ikke bruker til ostebordet, til med appelsinsaft i stedet for eddik og konjakk. Bruk denne pureen på skyr eller drenert yoghurt til frokost.
Ingredienser og tilberedning

8 store Agen-svisker uten stein

8 tørkede aprikoser

8 dadler

3 ss rørsukker

3 dl vann

2 ss plomme- eller kirsebæreddik

1 ss konjakk

25 g god mørk sjokolade

Kok den tørkede frukten i en panne med rørsukker og vann i ca. 8–10 min. til den er mør. Ha frukten og væsken i en blender og blend til en glatt mos. Smak fruktmosen til med eddik, konjakk og finhakket sjokolade mens den er litt lun, så sjokoladen smelter inn i pureen. Server pureen til de svært kraftige ostene. Tips: Lag dobbel porsjon av pureen, og smak den andre halvdelen som du ikke bruker til osten, til med appelsinsaft i stedet for eddik og konjakk. Bruk pureen over drenert yoghurt på søndag morgen.