Plat principal

Risotto med sopp, spinat og brie

Om denne retten
De færreste tenker nok på brie og risotto sammen, men det er faktisk synd. Brien smelter fint i den varme risottoen og gir ekstra smak.
4 personer
Président brie

En klassisk brie med et tynt lag hvitmugg. Osten er skåret av en brie på 3 kg og er derfor ekstra kremet.

Se informasjon Lukk informasjon
Ingredienser og tilberedning

1 liter hønsebuljong

1 sjalottløk

10 g smør til sautering

300 g risottoris (arborio eller carnaroli)

1 dl hvitvin

100 g frisk spinat

150 g østerssopp eller beitesjampinjong

150 g Président Brie

30 g smør i terninger

30 g nyrevet parmesan

Salt og nykvernet pepper

1⁄2–1 usprøytet sitron

Kok opp buljong i en panne. Hakk sjalottløken og sauter den i litt smør til den er glassklar og mør, uten å ha tatt farge. Tilsett ris, sauter videre i noen minutter, og tilsett så hvitvin. La vinen koke inn i risen. Tilsett kokende buljong eller vann litt om gangen, så risen er dekket hele tiden, og rør i risen underveis. La risen koke i 15–18 min. til den er mør, men ikke for myk. Det er viktig å krydre med salt under kokingen, så saltet koker inn i risen (ikke for mye hvis buljongen er veldig salt).
Plukk og vask spinaten grundig og la den renne av seg i et dørslag. Kutt spinaten opp i strimler med en skarp kniv. Rens soppene. Hvis de er svært skitne, kan du vaske dem forsiktig. Del soppene i mindre stykker og rist dem i litt smør på en panne i 3–4 min. Krydre soppene med salt og pepper, og bland dem deretter i risen (spar en liten skål med sopper til servering). Ta risen av varmen og rør terninger av brie og smør samt parmesan i risottoen, så den får en flytende og kremet konsistens (du kan ev. tilsette litt ekstra buljong). Vend de friske spinatstrimlene ned i den varme risottoen så de så vidt faller litt sammen. Smak til med salt, pepper samt finrevet sitronskall og -saft. Anrett risottoen med litt ristede sopper på toppen, og spis den med det samme.