Apéritif & Entrée
Sprø ruller med brie, spisskål og persille
Om denne retten
Gi dine hjemmelagde vårruller en frankofil vri med terninger av brie blandet i grønnsaksfyllet. Det gir god smak.
15–20
stk.
Président brie
En klassisk brie med et tynt lag hvitmugg. Osten er skåret av en brie på 3 kg og er derfor ekstra kremet.
Se informasjon
Lukk informasjon
Ingredienser og tilberedning
1⁄2 spisskål
1 bunt bredbladet persille
1 ss olivenolje
1 fedd hvitløk
Havsalt og nykvernet pepper
100 g Président Brie
15–20 ark vårrulldeig (kan kjøpes i thailandske og kinesiske butikker)
1 egg
1 liter solsikkeolje eller olivenolje til fritering
Skyll spisskål og persille, og snitt dem deretter fint. Ha olivenolje i en varm wok eller sautépanne. Sauter spisskål og persille i 30 sekunder, så de bare faller litt sammen. Smak til med hakket hvitløk, salt og pepper. La fyllet kjøle seg litt ned. Skjær brien i terninger og vend den inn i fyllet. Nå er det tid for å lage vårrullene. Legg et ark med deig ut på bordet, pensle det lett med et sammenpisket egg langs alle fire kantene, og legg deretter 1–2 ss fyll i midten.
Brett begge deigsidene inn over fyllet så de omslutter det helt. Rull deretter vårrullen stramt sammen, og lukk med litt egg til slutt, så du er sikker på at rullen ikke går opp under steking. Fyll og rull alle rullene på samme måte, og friter dem deretter i 160 grader varm olje i 2–3 min. (Hvis du ikke har et termometer, kan du vurdere om oljen er varm nok ved å stikke enden av en fyrstikk i oljen – hvis det syder rundt den, er oljen klar). Ha i kun 4–5 ruller om gangen, og ta dem opp med en hullskje etter hvert som de blir gylne og sprø. La rullene renne av seg på et stykke kjøkkenpapir, dryss med salt, og spis dem varme som et lite mellommåltid, ev. med soya og sursøt chilisaus til å dyppe i.