L’accompagnement

Syltede grønne tomater med appelsin, kanel og lavendel

Om denne retten
Du kan bruke cherrytomater i stedet for grønne tomater. De skal bare deles i to og kokes i kortere tid.
1 glass
Ingredienser og tilberedning

2 økologiske appelsiner

4 dl lagereddik

4 dl vann

400 g rørsukker

1 kanelstang

2–3 lavendelblomster (friske fra hagen eller tørket)

15 pepperkorn

1 kg grønne tomater

Skjær appelsinene i fire og kok dem sammen med eddik, vann, rørsukker, kanel, lavendel og pepperkorn. Skjær tomatene i fire og ha dem i laken. Kok opp, og ta straks pannen av varmen. Hell tomater og syltelake på et skåldet syltetøyglass, lukk glasset og sett det i kjøleskapet. La tomatene trekke i ca. 1 uke før bruk. Det kan stå ca. 6 måneder uåpnet i kjøleskapet. Spis tomatene som tilbehør til ost eller annet som kan trenge litt syrlig/søtt tilbehør. TIPS: Hvis du ikke får tak i grønne tomater, kan du bruke cherrytomater. I så fall skjærer du tomatene i to og koker dem i kortere tid.