L’accompagnement
Syltede grønne tomater med appelsin, kanel og lavendel
Om denne retten
Du kan bruke cherrytomater i stedet for grønne tomater. De skal bare deles i to og kokes i kortere tid.
1
glass
Ingredienser og tilberedning
2 økologiske appelsiner
4 dl lagereddik
4 dl vann
400 g rørsukker
1 kanelstang
2–3 lavendelblomster (friske fra hagen eller tørket)
15 pepperkorn
1 kg grønne tomater
Skjær appelsinene i fire og kok dem sammen med eddik, vann, rørsukker, kanel, lavendel og pepperkorn. Skjær tomatene i fire og ha dem i laken. Kok opp, og ta straks pannen av varmen. Hell tomater og syltelake på et skåldet syltetøyglass, lukk glasset og sett det i kjøleskapet. La tomatene trekke i ca. 1 uke før bruk. Det kan stå ca. 6 måneder uåpnet i kjøleskapet. Spis tomatene som tilbehør til ost eller annet som kan trenge litt syrlig/søtt tilbehør. TIPS: Hvis du ikke får tak i grønne tomater, kan du bruke cherrytomater. I så fall skjærer du tomatene i to og koker dem i kortere tid.